Beszélgetés Nagy Rékával az I. Ferbonex télikupáról

ferbonex_agility

 

Honnan az ötlet, hogy egy ilyen verseny legyen Gyulán?

Szeretnénk a vidéken élő kutyásoknak lehetőséget biztosítani, hogy részt vegyenek Budapesten kívül is agility versenyen. Aktív versenyzőként is látom, hogy vidéken, sajnos kevés jó verseny van, pedig érdeklődés lenne rá. Kutyabarátokkal, versenyzőkkel, támogatókkal beszélve erősödött meg az igény, hogy szervezzünk egy nívós versenyt Gyulára.

Ferbonex agility

 

Mi a célja versenynek?

Az agility népszerűsítése 😀 fogalmazhatnék röviden, de ennél sokkal többről van szó. Szeretnénk, ha az emberek felkelnének a számítógépek világából és többet töltenének mozgással. Az agilityt lehet versenyszerűen és lehet hobbyból is üzni. Nagyon jó kikapcsolódás mind a gazdának, mind a kutyának.
Jó lenne, ha a versenyen hatására, minél többen keresnének fel kutyaiskolákat, szakembereket és belekezdenének ebbe a nagyszerű sportba.

Ferbonex agility

 

Kik nevezhetnek?
A verseny lehetőséget biztosít minden 18 hónapos kort betöltött kutya számára, kezdő kategóriától az A3-as versenyzőkig, továbbá veterán osztályba is lehet nevezni.


Hogyan lett kiválasztva a helyszín?

A Sióréti Lovascentrum az ország egyik legjobb lovardája, erről is tanúskodik az ötpatkós minősítése. Ahogy beköszönt az ősz és a tél a szabadtéri edzéseknek és versenyeknek nem kedvez az időjárás. Nagyon fontosnak tartom, hogy a kutyáknak biztonságos körülményeket biztosítsunk, hisz ők nem a sporteszközeink, hanem a társaink, kötelességünk a legbiztonságosabb feltételeket megteremteni számukra, és ez esőben, sárban, hóban stb. nem lehetséges, de ebben a lovardában igen.

reka_foto

 

Miért lett a névadó szponzor a Ferbonex Kft.?
Mert az ügyvezető a párom, aki maga is nagy kutyabarát és szerető gazdi. 🙄


Értékes nyeremények lesznek kisorsolva, gondolom már ezért is érdemes lesz eljönni?

Sok nyeremény hazavihető lesz, felszereléstől kezdve a kutyaházak lefestéséhez elengedhetetlen Sadolinon át, a Mariazell-i 4 napos üdülésjogig. Ezek nemcsak teljesítménnyel, de némi szerencsével a tombolán megnyerhetőek.

 

A második nap – Szoboszlay Erika agility szeminárium – mit jelent konkrétan?
Szoboszlay Erika közel két évtizedes szakmai gyakorlattal kiemelkedő személyisége az agility sportnak. A tárnoki Kraft Sport Egyesület szakedzője, Magyarország első gyémántfokozatú mesteredzője. Rendszeres edzéseket Budapest mellett tart, ám most a viharsarkiaknak is lehetősége nyílik egy egész napos szemináriumon részt venni, ami elméletet és pályamunkát egyaránt tartalmaz.

Ferbonex agility

 

Ezt egy egyszeri rendezvénynek álmodtátok meg vagy szeretnétek hagyományt teremteni?
Szeretnénk hagyományt teremteni, hisz a közelben nincsen ilyen feltételekkel (helyszín, akadályok stb.) rendezett verseny. Bízunk benne, hogy a verseny egy jó családi kikapcsolódás is lesz, ahonnan sok és jó élményekkel távoznak a kilátogatók.