Hogyan tedd színesebbé a székek lábát

☛ Ötlet …ッ

Ha úgy döntesz, hogy színesebbé teszed a székek lábát, bemutatunk egy érdekes, játékos ötletet, mellyel könnyedén egyedivé varázsolhatod régi vagy kopott bútoraidat.

1. Először is csiszold át a széket egy finom csiszolópapírral. Egy nedves törlőkendő segítségével töröld le a megmaradt port.

2. Vigyél fel egy réteg alapozót – ezzel biztosíthatod azt az alapfelületet, melyre jól tapad majd a festék. A fa erezetét követve haladj az ecsettel, és figyelj arra, hogy az alapozó ne folyjon végig a szék lábán.

3. Ha az alapozó megszáradt, a kiválasztott színnel fesd át az egész széket. Ha kortárs stílust szeretnél, javasoljuk, hogy használj akril festéket selyemfényű fedőréteggel, mondjuk a [Dulux]-tól, így garantáltan gyönyörű, matt fényű lesz.

4. Ha megszáradt az első réteg, ismételd meg az 1. lépést. Miután újra átcsiszoltad a széket, egy nedves törlőkendő segítségével újra töröld le a rajta maradt port. Vidd fel a második réteg festéket.

5. Ha megszáradt a második réteg, láss hozzá a szék lábának befestéséhez. Mérd meg, hogy milyen magasan szeretnéd ezt a színt festeni, és egy kevésbé tapadó ragasztószalag segítségével jelöld körbe ebben a magasságban. Mindegyik lábat ragaszd körbe.

6. A kiválasztott második színnel fesd át a székek lábának alsó részét. Figyelj arra, hogy a második színnel egy kicsit ráfess a ragasztószalagra is – így biztosíthatod a színek közötti éles határvonalat.

7. Az utolsó festékréteg megszáradása előtt szedd le a papírszalagot, hogy a festék ne jöjjön le a szalaggal együtt. Figyelj azonban arra, hogy a festék elég száraz legyen ahhoz, hogy a ragasztószalag leszedésekor ne csöpögjön, mert csak így lesz szép a színek közötti határvonal.

Kipróbálhatod különböző magasságokkal is, vagy olyan színekkel, amelyek jól illenek a kiegészítőkhöz. Mi itt semleges színeket használtunk, de választhatsz bármilyen színt.
(forrás: dulux.hu)